Designarkiston monet muodot -virtuaalinäyttely

Designarkiston monet muodot -virtuaalinäyttely on Designarkiston 10-vuotisjuhlanäyttelyn virtualisointi. Näyttely esittelee arkiston aineistoja monipuolisesti eri muotoilualoilta, ja sen tarkoituksena on avata luovan työn taustoja ja tehdä muotoilijoiden työtä tunnetuksi. Näyttely rakentuu tarinoiden ympärille, ja jokaisen suunnittelutyön yhteydessä kerrotaan sen syntyhistoriaan liittyvä tarina.

Virtuaalinäyttely koostuu 360°-virtuaalimallista, jossa kävijä pääsee kiertämään näyttelytilassa ja tutustumaan suunnittelutöihin sekä kolmiosaisesta videosarjasta, joka toimii näyttelykokonaisuuden ohjattuna kierroksena. Näyttelyn virtualisointia on tukenut Taiteen edistämiskeskus.

360°-virtuaalimallissa kävijä pääsee kiertämään näyttelytilassa ja tutustumaan näyttelyaineistoihin ja niihin liittyviin lisämateriaaleihin. Virtuaalimalli sisältää myös Monet muodot -tietovisan, jossa on kysymyksiä näyttelyyn liittyen. Käyttöohjeet löydät painamalla virtuaalimallin oikeassa yläkulmassa olevaa INFO-painiketta.

Tervetuloa tutustumaan 360°-virtuaalimalliin

 

Videosarja

Videosarjassa esitellään näyttelyaineistoja ja kerrotaan lisää niiden taustoista. Näyttelyvideot on puhuttu suomeksi, ja niihin on mahdollista valita joko suomenkielinen tai englanninkielinen tekstitys. Hyviä katseluhetkiä videoiden parissa toivottaa Designarkisto.

Ensimmäinen näyttelyvideo

Näyttelyvideon ensimmäisessä osassa esitellään seuraavat näyttelyesineet: Una-tuoli, Kari 1 -tuoli, Helkama-jääkaappipakastimen ovi, Finluxin 510 OBC 20″ -televisio, Mobira Cityman 900 –matkapuhelin, Oculus 104 -veneen pienoismalli, Perhossiipisompa sekä Kasvienkasvatusyksikkö.

Toinen näyttelyvideo

Toisessa osassa esitellään seuraavat näyttelyesineet: Röntgenlaitteen ohjauspöytä BR1001, Elemento-ympäristötuotesarja, Mikkelin keskussairaalan sisustus- ja kalustesuunnittelu vuosilta 1982–1984, Kaksonen- ja Kolmonen-lipastot, Easy-vuodetuoli, Wave-polkupyörä, Vesikelkka ja mahakelkka sekä Kostuli-malliston jakku ja toppi.

Kolmas näyttelyvideo

Kolmas näyttelyvideo keskittyy graafisten suunnittelijoiden näyttelyaineistoihin. Videossa esitellään Mielipuolen päiväkirja -teatterijuliste, Ingmar Bergmanin Fanny & Alexander -elokuvan julistepari, Sacra Famiglia -juliste, ”Jälki Libyan hiekassa” Libyan johtaja Muammar Gaddafin pilamuotokuva, Caru-muurahainen -satuhahmo, A-lehtien kutsujulisteita, sekä Marimekon vuosikertomuksia ja tuote-esitteitä vuosilta 1976–1982.