Wave-polkupyörä

Wave-polkupyörän alustavia lokasuojan värikokeiluja. Tunturi Oy valmisti Kai Salon suunnittelemaa Wave-polkupyörää vuosina 2004 – 2005. Wawe erottui selkeästi perinteisestä polkupyörästä, ja sen uskottiin muodollaan ja ominaisuuksillaan murtavan polkupyörämarkkinoiden vuosikymmeniä kestäneen konservatiivisuuden. Pyörän ennakkoluulottoman ja kumouksellisen designin uskottiin romuttavan vanhanaikaiset käsitykset taajamakäyttöön suunnitellun polkupyörän ulkonäöstä ja rakenteesta. Wave tarjosi normaalikokoisen citypyörän ajo-ominaisuudet kompaktissa paketissa.

Yksi tärkeimmistä lähtökohdista pyörän tuotekehittelyssä oli turvallisuus ja ajomukavuus. Polkupyörän akseliväli ei poikennut perinteisestä. Ylimääräistä tukevuutta toivat myös pienet, kahdentoista tuuman pyörät, jotka siirsivät painopisteen totuttua alemmaksi. Ne eivät olleet pelkkää erikoisuuden tavoittelua, vaan polkupyörästä tuli näin varsin vakaa ja mukava ajettava. Runkokorkeus oli 44 cm ja painoa vain 12,5 kg, joten pyörän saattoi nostaa mukanaan vaikka portaita pitkin.

Pyörän selkeän funktionaalinen runko mahdollisti lisätekniikan ja elektroniikan liittämisen siihen huomaamattomasti. Kehittelyissä olivat takatelineellinen malli, kolmipyöräinen versio sekä sähköavusteinen E-malli. Ketterää ja edullista käyttöpyörää markkinoitiin erityisesti opiskelijoille ja koululaisille, mutta sillä haluttiin saavuttaa laajempi asiakaspiiri, johon kuului myös ikääntyvä väestö.