Ajankohtaista

Kesän aukioloajat

26.06.2024

Elka ja Designarkisto palvelevat asiakkaitaan myös kesällä arkisin klo 8.30 – 15.30. Pyydämme kuitenkin asiakkaita ilmoittamaan tulostaan etukäteen ja mahdollisuuksien mukaan tekemään myös tilaukset ennakkoon.

Lue lisää...

Kesän uutiskirje

03.06.2024

Designarkiston kesän uutiskirje on ilmestynyt. Voit lukea sen tästä. Jos haluat pysyä ajantasalla Designarkiston tapahtumissa tilaa uutiskirje suoraan sähköpostiisi lähettämällä sähköpostia otsikolla ”Tilaa uutiskirje” osoitteeseen designarkisto(at)elka.fi.

Lue lisää...

Uusia aineistoja

31.05.2024

Designarkiston on saanut uusia aineistolahjoituksia. Design Reform Oy:n perustaja ja omistaja, teollinen muotoilija Reijo Markku lahjoitti Designarkistolle suunnitteluaineistojaan. Keramiikkataiteilija Åsa Hellmanin Designarkistolle lahjoittama materiaali sisältää mm.

Lue lisää...

Uusi työntekijä – Kati Lähde

06.05.2024

Designarkistossa on aloittanut uusi työntekijä, korkeakouluharjoittelija Kati Lähde. Kati on taiteen kandidaatti Lapin yliopistosta, jossa hän viimeistelee parhaillaan maisterin opintojaan muodin, tekstiilitaiteen ja materiaalitutkimuksen koulutusohjelmassa.

Lue lisää...

Tuleva arkistonjohtaja valittu

19.03.2024

Suomen Elinkeinoelämän Keskusarkiston Sr. hallitus on valinnut FM Olli Almin Elkan ja Designarkiston johtajaksi 1.7.2024 alkaen. Nykyinen arkistonjohtaja FM Jarmo Luoma-aho siirtyy eläkkeelle kesäkuun lopussa.

Lue lisää...

Ekologista muotia Aikakoneessa

15.03.2024

Elkan Aikakoneessa voi nyt käydä ihailemassa ekologisen muodin pioneerin Anne Linnonmaan mallistokuvia. Tiesitkö, että Aikakoneesta löytyy lähes 200 artikkelia, joissa esitellään arkistomme kokoelmissa olevia aineistoja?

Lue lisää...

Uusia opinnäytetöiden aineistopaketteja

30.01.2024

Designarkiston verkkosivujen Korkeakoulut-osioon on nyt lisätty kaksi uuta opinnäytetöiden aineistopakettia. Niiden aiheet ovat ekologinen muoti sekä teatteri- ja oopperapuvustus. Aineistopaketit on koostettu Anne Linnonmaan ja Kirsti Maunulan aineistojen pohjalta.

Lue lisää...

Muotoilualan korkeakouluharjoittelija

29.01.2024

Designarkisto hakee 3–6 kuukauden mittaiseen määräaikaiseen työsuhteeseen korkeakouluharjoittelijaa. Harjoittelijaksi haetaan ensisijaisesti muotoilualan yliopisto- tai ammattikorkeakouluopiskelijaa. Korkeakoululta saatava harjoittelutuki katsotaan eduksi, mutta ei ole välttämätön.
Harjoittelijan työtehtäviin kuuluvat tehtäväpakettien laatiminen Designarkiston ja Elkan aineistoista eri-ikäisille koululaisille sekä niiden pilotointi arkiston lähikoulujen kanssa,

Lue lisää...

Anne Linnonmaan arkisto

19.01.2024

Ekologisen designin pioneeri, palkittu vaatesuunnittelija Anne Linnonmaan uraan voi nyt tutustua arkistoesittelyissä. Anne Linnonmaan arkisto sisältää aineistoja koko hänen suunnittelijan uransa ajalta. Erityisen runsaasti arkistosta löytyy Ecological Fashion -mallistoon liittyviä aineistoja,

Lue lisää...

Hyvää joulua!

20.12.2023

Designarkisto kiittää kuluneesta vuodesta ja toivottaa kaikille rauhaisaa joulunaikaa ja onnekasta uutta vuotta 2024! Huomioithan, että Designarkiston ja Elkan asiakaspalvelu on kiinni joulun välipäivinä 27.-29.12.2023.

Lue lisää...

Uusi Eemeli on ilmestynyt

20.12.2023

Elkan verkkolehti Eemelin numero 2/2023 on ilmestynyt.  Voit lukea sen täällä. Jotta pääset lukemaan Eemelin aina ensimmäisten joukossa, niin voit tilata sen maksuttomasti lähettämällä sähköpostiviestin osoitteeseen tiedotuslehti(at)elka.fi

Lue lisää...

Syksyn uutiskirje

11.10.2023

Designarkiston syksyn uutiskirje on ilmestynyt. Voit lukea sen tästä. Jos haluat pysyä ajantasalla Designarkiston tapahtumissa tilaa uutiskirje suoraan sähköpostiisi lähettämällä sähköpostia otsikolla ”Tilaa uutiskirje” osoitteeseen designarkisto(at)elka.fi.

Lue lisää...

Designarkiston muotoiluviikot saatu päätökseen

25.09.2023

Designarkiston muotoiluviikkojen (viikot 37 ja 38) muotoilupajoissa vieraili yhteensä 137 mikkeliläistä koululaista ja toisen asteen opiskelijaa opettajineen. Muotoiluviikkojen teemana oli tänä vuonna yhteiskehittäminen, ja muotoilupajoissa oppilaat ideoivat kouluun toiminnallisia pisteitä hyvinvointia ja yhteishenkeä käsittelevään teemaviikon tapahtumaan.

Lue lisää...

Designarkiston muotoiluviikot syyskuussa

09.08.2023

Kutsu Designarkiston muotoiluviikoille
Aika: 11. – 22.9.2023 (viikot 37 ja 38)
Paikka: Suomen Elinkeinoelämän Keskusarkisto, Tutkijantie 7, 50100 Mikkeli
Kohderyhmä: Mikkelin peruskoulujen 3.–9. luokkien oppilaat ja toisen asteen opiskelijat
Designarkisto järjestää syyskuussa mikkeliläisille koululaisille ja opiskelijoille suunnatut muotoiluviikot.

Lue lisää...

Kesän aukioloajat

27.06.2023

Elka ja Designarkisto palvelevat asiakkaitaan myös kesällä arkisin klo 8.30 – 15.30. Poikkeuksena on viikko 28 (10.7. – 14.7.2023), jolloin arkiston asiakaspalvelu on kiinni. Aurinkoista kesää kaikille!

Lue lisää...

Uusia aineistoja

29.05.2023

Designarkistoon on saapunut jälleen uusia aineistoja. Teollinen muotoilija Tuomas Antikainen ja graafinen suunnittelija Viktor Kaltala ovat täydentäneet jo olemassa olevia arkistojaan muotoilutöillään. Lisäksi näyttelyiden suunnitteluun erikoistunut graafinen suunnittelija Seppo Korkeila on lahjoittanut Designarkistolle suunnittelemiensa näyttelyiden peinoismalleja,

Lue lisää...

Kevään uutiskirje

19.04.2023

Designarkiston kevään uutiskirje on ilmestynyt. Voit lukea sen tästä. Jos haluat pysyä ajantasalla Designarkiston tapahtumissa tilaa uutiskirje suoraan sähköpostiisi lähettämällä sähköpostia otsikolla ”Tilaa uutiskirje” osoitteeseen designarkisto(at)elka.fi.

Lue lisää...

Uusi työntekijä – Sari Sihvo

17.04.2023

Designarkisto on saanut uuden työntekijän, kun palvelumuotoilija Sari Sihvo aloitti työt huhtikuun alussa. Sarille Designarkisto on entuudestaan tuttu, sillä hän työskenteli täällä jo vuonna 2019.

Lue lisää...

Muodonmuutos Oy lahjoitti aineistojaan

06.04.2023

Muodonmuutos Oy on tamperelainen muotoilu- ja tuotekehitysyritys, joka keskittyy koneiden, laitteiden sekä työkalujen ja tarve-esineiden muotoiluun. Yritys lähetti alkuviikosta Designarkistolle suuren aineistolahjoituksen, joka sisältää suunnitteluasiakirjoja,

Lue lisää...

Desigence Oy:ltä uutta aineistoa

21.03.2023

Designarkistoon saapui viime viikolla mittava määrä uutta aineistoa, kun tuotteiden suunnitteluun ja kaupallistamisen strategiaan erikoistunut Desigence Oy täydensi arkistoaan suunnitteluasiakirjoilla. Jo aiemmin Desigence on lahjoittanut Designarkistoon suunnittelemiensa tuotteiden prototyyppejä.

Lue lisää...

Simo Heikkilän arkisto

23.02.2023

Palkitun huonekalusuunnittelijan ja sisustusarkkitehdin Simo Heikkilän uraan voi nyt käydä tutustumassa arkistoesittelyissä.  Simo Heikkilän Designarkistoon lahjoittama aineisto pitää sisällään noin 1 300 huonekalusuunnitteluun sekä sisustus- ja näyttelyarkkitehtuuriin liittyvää piirustusta,

Lue lisää...

Eemeli-tiedotuslehti

09.01.2023

Elkan tiedotuslehti Eemelin uusimmassa numerossa on aiheena energia. Eemelin voi myös tilata ilmaiseksi omaan sähköpostiin, jolloin lehteä pääsee lukemaan muita aiemmin. Tilaa Eemeli lähettämällä sähköpostiviesti osoitteeseen tiedotuslehti(at)elka.fi
Lue uusin Eemeli täältä!

Lue lisää...

Hyvää joulua!

20.12.2022

Designarkisto kiittää kuluneesta vuodesta ja toivottaa kaikille rauhaisaa joulunaikaa ja onnellista uutta vuotta 2023! Designarkiston ja Elkan asiakaspalvelu palvelee normaalisti arkipäivisin myös loppuvuoden aikana, lukuun ottamatta 23.12.

Lue lisää...