Aineistojen hakeminen arkistotietokannasta

Arkistotietokannan kautta voi tehdä aineistohakuja, ja sieltä löytyvät myös laajat digitaaliset aineistot. Erityisesti eri arkistoihin sisältyviä valokuvia ja piirustuksia on digitoitu runsaasti. Asiakirjoja voidaan digitoida myös tilauksesta. Lue tästä lisätietoja arkiston digitointipalveluista.

Alla olevasta hakuikkunasta aukeaa Elkan ja Designarkiston yhteinen Yksa-arkistotietokanta. Kirjoita hakuikkunaan esimerkiksi etsimäsi yrityksen tai henkilön tai vaikkapa tuotteen nimi. Tietokantanäkymässä voit sen jälkeen tarkastella hakutuloksia. Mikäli haluat tutkia ainoastaan Designarkiston aineistoja, kirjoita hakukenttään hakusanaksi Designarkisto, jolloin saat tulokseksi kaikki Designarkistoon lahjoitetut arkistot. Jos haluat tutustua tietyn suunnittelijan aineistoihin, löytyvät linkit kyseisen suunnittelijan digitaalisiin aineistoihin helpoiten arkistoesittelyiden yhteydestä.

Arkistotietokannan "Rajaa hakutulosta" -toiminnolla voit rajata hakutuloksen esimerkiksi vain valokuviin. Tietokannan oikeassa yläkulmassa olevaan koriin voit poimia mielenkiintoiseksi katsomiasi arkistoyksiköitä ja kuvia. Korin avulla voit tilata kyseiset yksiköt tutkijasaliimme, kaukolainaksi tai tehdä yksiköistä digitointitilauksen. Huom! Metatietojen syöttäminen tietokantaan on kesken, joten jos et löydä etsimääsi aineistoa tai tarvitset apua tietokannan käyttämiseen, niin ole rohkeasti yhteydessä Designarkiston asiakaspalveluun p. 044 321 3424 (ma-pe 8–16) tai designarkisto(at)elka.fi.

HAE ARKISTOSTAMME
Hae valokuvia tai dokumentteja esimerkiksi yrityksen,
suunnittelijan tai tuotteen nimellä. Katkaisumerkkinä toimii *