Kaikille avoin aarreaitta 

Designarkistossa olevat aineistot ovat eri muotoilualoihin liittyviä alkuperäisiä suunnitteluasiakirjoja ja esineitä. Niitä ovat arkistoon lahjoittaneet muotoilun ja visuaalisen viestinnän alalla toimivat suunnittelijat, yritykset ja järjestöt. Designarkiston materiaalit ovat visuaalisia sisältäen runsaasti mm. piirustuksia, julisteita, valokuva-aineistoja, pienoismalleja ja muita esineitä. 

Kuka tahansa voi tulla tutustumaan Designarkiston ainutlaatuisiin materiaaleihin. Arkisto toivottaa tervetulleeksi kaikki, jotka haluavat tutkia arkiston aineistoja tai haluavat vain tutustua suomalaiseen muotoiluun. Aineistoihin voi tutustua paikan päällä Elkan ja Designarkiston yhteisessä tutkijasalissa tai asiakirjoja voi myös kaukolainata Kansallisarkiston toimipisteisiin, Tampereen yliopiston kirjastoon ja yksityisiin keskusarkistoihin. Huomioithan, että osassa aineistoa saattaa olla käyttörajoituksia.

Designarkiston aineistoja on myös digitoitu runsaasti. Löydät linkit jokaisen suunnittelijan digitoituihin aineistoihin arkistoesittelyiden yhteydestä. Digitoituihin aineistoihin pääsee tutustumaan myös arkistotietokannan kautta. Asiakirjoja voidaan digitoida myös tilauksesta. Lue tästä lisätietoja arkiston digitointipalveluista.

Lataa tästä Ohjeet tutkijasaliasioimiseen.