Tina-astiat
Kai Salo aloitti tinan kanssa työskentelyn jo 1970-luvun lopulla, ja hän oli modernin tinamuotoilun uranuurtaja. Ensimmäinen Salon suunnittelema ja Turun Hopea Oy:n valmistama Edward-tinasarja esiteltiin vuonna 1980, ja se oli pitkään Suomen ostetuin tinasarja. Edward syntyi Salon kynästä tuotantoon noin puolen vuoden kehittelyn jälkeen. Edward-tinasarja on muotoilultaan pohjoismaisen askeettinen, selväpiirteinen, vaikka nimessä onkin tiettyä aristokraattisuutta. Vuonna 1987 Edwardin seuraan liittyi romanttinen Julia-astiasto, joka miellytti täysin erityyppistä, runsaaseen koristeluun ja pehmeään linjaan ihastunutta asiakaskuntaa.
TinArte Oy:n valmistama Sampo-tinasarja tuli markkinoille vuonna 1999. Kalevala-henkinen sarja herätti heti suurta mielenkiintoa paitsi Suomessa myös kansainvälisesti. Tinasarjan perusmuotoilu työllisti Kai Saloa noin puolentoista vuoden ajan. Hänellä oli aluksi kolmisenkymmentä erilaista ornamenttiajatusta, mutta mikään muu aihe ei kuitenkaan sopinut jokaiseen sarjan osaan kuin tämä lopullinen kuvio. Lähtökohtana kuviossa on atrain, jollaisella varustettuna ihmiset muinoin tuulastivat tulen loimutessa veneen kokassa valaisten saalista. Sampo-tinasarja on 18-osainen pöytäesineistö pikareineen, karahveineen ja oluttuoppeineen. Sammon erikoisuus on sen tumma mattapinta, joka on saatu aikaan syövyttämisprosessin tuloksena.
Kai Salo piti tinaa suunnittelijalle ihanteellisena materiaalina sen muokattavuuden ansiosta. Hän ei suunnitellut tina-astioita pelkiksi koriste-esineiksi, sillä tinan lukuisat ominaisuudet puolsivat niiden paikkaa ruokapöydässä. Tina-astioista ei liukene mitään ruoka-aineisiin tai juomiin, sillä niiden valmistuksessa käytetään elintarviketinaa. Tina-aitioissa kuuma pysyy kuumana ja kylmä kylmänä. Lisäksi tina on kevyttä ja säilyttää kirkkautensa vuosikymmeniä, eikä tummu samalla tavalla kuin hopea.