Wegelius Yrjö

Luonnos Hotelli Vantaan hoteelihuoneesta.

Yrjö Wegelius valmistui sisustusarkkitehdiksi Taideteollisesta oppilaitoksesta vuonna 1967. Hän on työskennellyt uransa aikana monissa eri arkkitehtitoimistoissa ja johtanut omaa suunnittelutoimistoa. Vuonna 1972 Wegelius oli perustamassa yhdessä Pekka Perjon ja Arto Kukkasniemen kanssa Sistem Oy:tä, joka oli aikanaan Euroopan suurin sisustusarkkitehtitoimisto.

Wegelius on erikoistunut julkisten tilojen sisustus- ja saneeraussuunnitteluun, ja hän on suunnitellut mm. lukuisten pääkonttoreiden, sairaaloiden, pankkien, hotellien ja laivojen sisustuksia. Wegelius on tehnyt myös tuote- ja huonekalusuunnittelua sekä toiminut luennoitsijana Taideteollisessa Korkeakoulussa. Wegeliuksen lähtökohtana tilasuunnittelussa on aina ollut käyttäjälähtöisyys, ja hän pitää töidensä onnistumisen mittarina tilan käyttäjien hyvinvointia.

Yrjö Wegeliuksen arkisto sisältää mm. kalustepiirustuksia, projektikansioita, sisustus- ja tilaluonnoksia sekä esineistöä 1970–2010-luvuilta. Katso tästä Yrjö Wegeliuksen arkiston luettelo.