Saarnio Timo

Timo Saarnion suunnittelemia Mobilo-tuoleja jonossa.

Timo Saarnio valmistui sisustusarkkitehdiksi vuonna 1971 Taideteollisesta oppilaitoksesta Helsingistä. Valmistumisensa jälkeiset ensimmäiset kymmenen vuotta hän työskenteli eri arkkitehtitoimistoissa ja hänen päätöitään tältä ajanjaksolta ovat muun muassa Valion pääkonttorin sisustus Helsingissä 1975–1977 ja Bagdadin konferenssikeskus Irakissa 1978–1981.

Vuonna 1982 Saarnio perusti oman sisustusarkkitehtitoimiston, jossa hän suunnitteli sisustuksia useiden yritysten pääkonttoreihin. Asiakkaita olivat muun muassa Kemira, Perusyhtymä, Fiskars, Partek, Jaakko Pöyry Oy ja Haka.

Jo 1980-luvulla Saarnio oli voittanut useita palkintoja suunnittelemillaan huonekaluilla, ja 1990-luvulta alkaen hän keskittyi pelkästään huonekalusuunnitteluun. Saarnio onkin yksi Suomen tunnetuimmista ja menestyneimmistä kalustesuunnittelijoista, ja hänen tuolejaan on palkittu lukuisissa kilpailuissa ympäri maailman. Uransa aikana Saarnio on tehnyt yhteistyötä muun muassa Martela Oy:n, P. O. Korhonen Oy:n, Selka-line Oy:n, italialaisen Horm srl:n sekä japanilaisen Interior Center Co. Ltd:n kanssa.

Timo Saarnion arkisto sisältää hänen suunnittelemiaan tuoleja, tuolien piirustuksia, näyttelyn kuvatauluja, diakuvia Saarnion suunnittelemista huonekaluista sekä painotuotteita. Katso tästä Timo Saarnion arkiston luettelo, digitoidut valokuvat, piirustukset ja kuvat tuoleista.