Kaltala Viktor

Lee Cooper -farkkujen juliste.

Graafinen suunnittelija Viktor Kaltala on suunnitellut monipuolisen työuransa aikana tunnuksia, logoja, kuvituksia, pakkauksia, esitteitä, julisteita ja mainontaa. Hänen töitään leimaa persoonallinen kädenjälki. Monet hänen suunnittelemansa logot ja julisteiden aiheet ovat saaneet innoituksensa mystiikasta, symboleista ja kirjaimista sekä mielikuvitusmaailman eläimistä ja muista hahmoista.

Kaltala valmistui Taideteollisuusopistosta graafiseksi suunnittelijaksi vuonna 1969. Uransa alkuvuosina hän toimi Art Directorina useissa tunnetuissa mainostoimistoissa. Oman graafisen suunnittelun yrityksensä Viktorno Design Oy:n hän perusti vuonna 1991. Kaltalan töitä on palkittu niin Suomessa kuin kansainvälisestikin, ja ne ovat olleet laajasti esillä näyttelyissä. Hän on myös toiminut tuomaristo- ja asiantuntijatehtävissä sekä tehnyt opetustyötä graafisen suunnittelun ja typografian alalla useissa oppilaitoksissa.

Kaltalan arkistoaineisto koostuu julisteista, pakkauksista, esitteistä ja julkaisuista. Aineisto sisältää myös muutamia juliste- ja pakkausoriginaaleja, jotka valitettavan harvoin päätyvät arkistoon saakka. Katso tästä arkiston luettelo ja digitoidut aineistot.

Lue lisää Viktor Kaltalan suunnittelutöistä hänen kirjoittamistaan Muotoilutarinoista.