Pärnänen Inni

Hopeinen riipus metallivaijerissa.

Korutaitelija ja -muotoilija Inni Pärnänen valmistui kultasepäksi Lahden Muotoiluinstituutista vuonna 1995 ja taiteen maisteriksi Taideteollisesta korkeakoulusta vuonna 1998.  Valmistumisensa jälkeen hän on suunnitellut omaa mallistoaan ja toimii myös suomalaisen Lumoava-tuotemerkin korusuunnittelijana.

Pärnäsen töille luonteenomaista ovat yksinkertaisesta geometrisesta lähtökohdasta toteutetut kolmiulotteiset rakenteet, joissa on monimuotoinen sisätila sekä innovatiiviset materiaalivalinnat. Töissään hän tutkii usein pinottavuutta, nivoutuvuutta, joustavuutta sekä vastakaartuvien ja kennomaisten rakenteiden toiminnallisuutta ja kestävyyttä. Hän pyrkii tekemään koruja, jotka ovat näyttäviä, mutta samaan aikaan yksinkertaisia ilman aikaa vieviä rakenneratkaisuja.

Inni Pärnänen on työskennellyt korusuunnittelun lisäksi myös muilla muotoilun ja taiteen aloilla. Viimeisimpänä mukaan on tullut julkisten tilojen taide. Hän on aktiivisesti mukana suomalaisessa ja kansainvälisessä muotoilukentässä ja pitänyt useita yksityis- ja yhteisnäyttelyitä Suomessa ja ulkomailla. Hänen töitään on myös useissa julkaisuissa ja kokoelmissa. Vuonna 2017 Korutaideyhdistys ry palkitsi Pärnäsen Vuoden korutaiteilija -tunnustuksella.

Inni Pärnäsen arkisto sisältää lehtileikkeitä, esitteitä, näyttelyluetteloita sekä muita painotuotteita. Katso tästä arkiston luettelo ja digitoidut aineistot.