Edea (ED Design Oy)

Luonnospiirustus, jossa kaksi Valmetin työkonetta.

Turkulainen muotoilutoimisto Edea (ED Design Oy) perustettiin vuonna 1990. Alkuun nimellä Muotoilutoimisto E&D toiminut yhtiö syntyi, kun kaksi muotoilutoimistoa, Tapani Hyvösen perustama Destem (1976) ja Juhani Salovaaran Ergonomiadesign (1973) yhdistivät voimansa. Perustettavaan yritykseen lähtivät osakkaiksi suuryrityksiä, kuten Nokia, Lohja, Tunturi ja Oras. ED Design oli 2000-luvun ensimmäisellä vuosikymmenellä Suomen suurin teollisen muotoilun yritys. Vuodesta 2023 alkaen toimiston nimi on ollut Edea.

Kansainvälisesti palkittu Edea (ED Design Oy) on ollut monen suomalaisen menestystuotteen taustalla. Yrityksen muotoilijat ovat suunnitelleet muun muassa Saloran televisioita, Mobiran matkapuhelimia, Polar Electron sykemittareita, Tunturin kuntoiluvälineitä, Valtran traktoreita ja Oraksen hanoja. Tänä päivänä yritys tarjoaa asiakkailleen kokonaisvaltaista tuote- ja palvelukehitystä muotoilusta ja suunnittelusta aina valmistukseen asti.

Edean arkisto sisältää runsaasti erilaisia projektiasiakirjoja, prototyyppejä, piirustuksia ja valokuva-aineistoja. Katso tästä ED-Design Oy:n arkiston luettelo, digitoidut piirustukset, valokuvat ja esineet.

www.edea.design.fi