Heikkilä Simo

Tuolin luonnoksia

Huonekalusuunnittelija, sisustusarkkitehti Simo Heikkilä valmistui Taideteollisesta oppilaitoksesta sisustusarkkitehdiksi vuonna 1967. Hän työskenteli aluksi Marimekko Oy:lle tehden myymäläsisustuksia. Vuonna 1971 hän perusti oman toimiston ja jatkoi julkisten tilojen sisustamista. 1980-luvulla Heikkilä erikoistui huonekalusuunnitteluun ja näyttelyarkkitehtuuriin. Vuonna 1989 hän sai valtion pitkäaikaisen apurahan, mikä mahdollisti keskittymisen kokeelliseen suunnitteluun. Sen tuloksia hän on hyödyntänyt sarjatuotannossa olevissa tuotteissaan.

Vuonna 2007 Heikkilä nimitettiin Taideteollisen korkeakoulun vastaperustetun Puustudion johtajaksi, jonka jälkeen hän toimi korkeakoulussa huonekalusuunnittelun professorina. Heikkilä on ollut myös perustamassa kansainvälistä Alvar Aalto Design -seminaaria ja vaikuttanut sen kehittymiseen merkittäväksi keskustelufoorumiksi nykymuotoilun alueella. Tunnustuksena laaja-alaisesta työstään muotoilun parissa Heikkilälle on myönnetty useita palkintoja ja tunnustuksia mm. pohjoismaisesti merkittävä Bruno Mathsson -palkinto, Pro Finlandia -mitali sekä Kaj Franck -muotoilupalkinto.

Simo Heikkilän arkisto pitää sisällään noin 1 300 huonekalusuunnitteluun, sisustus- ja näyttelyarkkitehtuuriin liittyvää piirustusta, tuolien prototyyppejä sekä painotuotteita ja lehtiartikkeleita. Katso tästä arkiston luettelo, digitoidut piirustukset, valokuvat, painotuotteet sekä valokuvat huonekaluista.