Arkistojen päivä lauantaina 13.11.2021 klo 10-14

19.11.2021

Elkassa vietetään Arkistojen päivää lauantaina 13.11.2021. Ovet ovat avoinna klo 10–14.

Päivän ohjelma:

1) Designarkiston monet muodot -näyttely

Designarkiston monet muodot-näyttely esittelee Designarkiston aineistoja monipuolisesti eri muotoilualoilta. Esillä on suomalaista designia graafisesta suunnittelusta teolliseen muotoiluun sekä vaatesuunnittelusta sisustusarkkitehtuuriin. Näyttely rakentuu tarinoiden ympärille, ja jokaisen esillä olevan suunnittelutyön yhteydessä kerrotaan sen syntyhistoriaan liittyvä tarina.

2) Designarkiston suunnittelutyöpaja lapsille

Lapset pääsevät leikkimään muotoilijaa ja suunnittelemaan omia tuotteita, laitteita, koneita ja hahmoja Designarkiston aineistojen pohjalta.

3) Vanhat mainokset ja etiketit

Karkkipaperit, tupakka-askin kannet, limonadipullon etiketit sekä erilaiset mainokset herättävät muistoja vuosikymmenienkin päästä. Esille nostetaan etikettejä ja mainoksia sekä Tilgmannin ja Frenckelin painotalojen että Erva-Latvalan ja SEK & Greyn kaltaisten mainostoimistojen arkistoista.

4) Mennyttä Mikkeliä -valokuvanäyttely

Esillä vanhoja valokuvia Mikkelistä ja mikkeliläisistä. Tule ja tunnista tuttuja ja sukulaisia!

5) Mikkelin puutalo -diaesitys

Jo klassikoksi muodostunut kuvaesitys Mikkelin puutalokortteleista sellaisena kuin ne olivat kesällä 1970.

Lisäksi kerromme yleisesti arkistoaineiston käyttöön ja hyödyntämiseen liittyvistä asioista sekä erityisesti yritysarkistoaineksen soveltuvuudesta sukututkimukseen. Esillä myös Memory Campus -yhteistyöverkosto sekä käynnissä olevat kehittämishankkeet.

Tarjolla myös kahvia, mehua, teetä ja pullaa. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Osoite: Tutkijantie 7, 50100 Mikkeli (kääntyminen Raviradantieltä Esedun ja Sportforumin välistä).